Internetowa galeria sztuki

Galeria obrazów Art Makers

Nasza polityka prywatności


1. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

1.1 Artmakers.pl zbiera tylko te dane, które są niezbędne do należytego świadczenia oferowanych usług.
1.2 Galeria zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych szanuje prawo do prywatności i nie udostępnia danych o użytkowniku osobom trzecim. Dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe użytkowników chronione były w sposób właściwy.
1.3 Dane osobowe Użytkownika mogą zostać przekazane osobom trzecim wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych na podstawie Regulaminu w szczególności przedsiębiorcom pośredniczącym w zamawianiu usług kurierskich, operatorom pocztowym i firmom kurierskim w celu nadania przesyłki.
1.4 Aby korzystać z naszych usług, należy podać właściwe dane osobowe. W przeciwnym razie Artmakers.pl nie jest wstanie właściwie zrealizować oferowanych usług anonimowym klientom. Wymagamy wyłącznie danych niezbędnych do realizacji zamówienia lub opcjonalnie bezpośredniego kontaktu z użytkownikiem.
1.4.a Dane do realizacji zamówienia oraz inne dane kontaktowe podawane są dobrowolnie w momencie aktywacji usługi.
1.4.b Użytkownik ma prawo do zmiany swoich danych lub usunięcia ich z naszej bazy.
1.5 Baza danych osobowych Użytkowników podlega ochronie prawnej. Dane te są szczególnie chronione i zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.
Administratorem danych osobowych jest Operator Galerii Internetowej Artmakers.pl, który dokonuje przetwarzania danych osobowych Użytkowników zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204 ze zm.).
1.6 Operator Galerii zapewnia Użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych, w szczególności Użytkownik ma prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz prawo do ich zmiany, poprawiania i żądania ich usunięcia, w drodze wysłanego drogą elektroniczną oświadczenia na adres mailowy Galerii.
1.6.a Skorzystanie z prawa usunięcia własnych danych z systemu Galerii jest równoznaczne z wyrejestrowaniem się Użytkownika oraz wypowiedzeniem umowy. Wraz z usunięciem Konta Użytkownika Operator Galerii usunie dane Użytkownika na stałe i bezpowrotnie, zaprzestając tym samym przetwarzania danych osobowych Użytkownika. Administrator zastrzega sobie jednak możliwość przetrzymywania danych takich jak czas i adres IP logowania użytkownika po usunięciu konta na potrzeby Policji i prokuratury oraz danych niezbędnych do rozliczenia wykonanych usług do czasu ich rozliczenia.
1.7 Jeżeli Użytkownik zapisał się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy jego dane w celu wysłania naszego Newslettera.
1.8 Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe uzyskaliśmy dzięki działalności związanej z Artmakers.pl. Pod tym określeniem rozumiemy informacje niekomercyjne (listy, życzenia, informacje o wirusach, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka dotyczy sprzedawanych przez nas dzieł lub została opłacona przez Partnera Artmakers.pl. Informacje komercyjne filtrujemy tak, abyś nigdy nie otrzymał informacji, która nie byłaby dla Ciebie potencjalnie interesująca. Ograniczamy ich objętość i wysyłamy je sporadycznie.


2. POLITYKA COOKIES

2.1 Serwis Artmakers.pl wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty, identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Przykładem wykorzystania cookies w Flashgallery.pl może być identyfikacja powracających odwiedzających, którzy zdecydują się podać nam swoje imię. Dzięki cookies będziemy mogli zapamiętać obecność danej osoby na konkretnej stronie i wyświetlać spersonalizowaną treść. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nieusuwanie ich z dysku.
2.2 Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
c) utrzymanie sesji Użytkownika Portalu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
2.3 W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
2.4 Operator Portalu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Portalu.
2.5 Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Portalu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Portalu reklamodawców oraz partnerów.

Zobacz także:

 |
Lidia Ziemińska
Kiedy mogę się zgubić
PLN 556.00
PLN 556.00
Luba BOCCARDI
Piazza dei Truogoli Genova Italia Acquarello (dimensioni: 40 x 50 cm)
PLN 2 780.00
PLN 2 780.00
 |
Krystyna Ciećwierska
domek 12
PLN 167.00
PLN 167.00